Frågor och svar om bröststorlek

1 Aug 2015, 12:37 911

Det här med bröst..

Tjej, 14 år
Question


Hej! För ett tag sedan så "slutade" mina bröst växa jag har haft samma bh storlek i 2 år nu, 70a och när jag började med bh hade jag 65a och det är jobbigt nu under sommaren för alla tjejer i min klass ha gått från a-kupa till C-kupa och det känns inte normalt att mina bröst bara ska sluta växa såhär. Jag vet att du säkert kommer säga att det är normalt att de slutar växa men jag tror inte de är så normalt och jag är orolig över att det är något farligt. Jag vill inte gå till en ungdomsmottagning eller vårdcentral. Vad ska jag göra?
Tacksam över svar

Svar

Hej!

Jag tror nog inte att det är farligt. Bröst tar tid på sig och tar ganska lång tid innan de slutar växa. Vet att du inte vill höra det, men man kan INTE jämföra sig med andra. Går inte.. alla har olika genetik och är därmed helt olika. Jag tror inte att det är ngt fel på dig eller ngt farligt hormonellt. Om du känner dig väldigt orolig så måste du ta kontakt med en barnmorska som är utbildad att svara på liknande frågor.. 

Lycka till!

Sanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar