Frågor och svar om gravid

1 Aug 2015, 12:15 877

Gravid?

Tjej, 18 år
Question


Hej, igår den 26/7 hade jag sex med en kille jag tycker om väldigt mycket..det är andra gången vi har haft sex, men den här gången utan kondom.. Och nu är jag skit orolig att han kom in i mig även om han sa att han inte gjorde det.. ska få mens nu den här veckan står det men det känns fett konstigt.. Vill verkligen få mens nu så ja vet.. Och eftersom jag haft sex 3 gånger 2 gånger med samma person och en gång men en annan.. Så senast var för ett halv år sen.. Så var min fitta väldigt tajt och nu är jag öm vid slidöppningen är det normalt? Skitsamma är mest rädd för att ja är gravid jag är syrian/kristen och det är emot våra regler att ligga med någon men jag är kär och ingen kan hindra mig för det.. Och vill inte berätta för mamma. Men om jag tar dagen efter piller då har jag inte chans och bli gravid va? Eller kommer jag få min mens?

Skickat från min iPhone

Svar

Hej!

Ta ett test.. Kan inte ge dig en säkrare rekommendation. Man kan ta ett test när man förväntar sig att mensen ska dyka upp. Då borde det utvisa om du är med barn eller inte. Dagen efter piller måste man ta i samband med sextillfället, ej flera dagar efter, tror jag. 

Det viktigaste är att du skyddar dig. Inte bara mot graviditet utan även mot sjukdomar. Du måste vara rädd om dig i alla lägen!

Lycka till!

Sanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar