Frågor och svar om kärlek

4 Aug 2015, 21:22 818
Kille, 16 år
Question


jag är 16 år och gillar en tjej som är 2 år yngre men har aldrig pratat med henne men blickarna har mötts i skolan. har addat henne på snap men undrar vad ska man börja skriva till henne för att få en konversation? kanske hej först men sen?? Snälla hjälp!!

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej!

Det låter ju som att du redan tagit första steget till kontakt. Det kan verka jobbigt att hälsa på henne i skolan, men ett "hej" skadar aldrig. Det kan också vara trevligare och mer personligt att hälsa på riktigt. Du säger att ni har mött många blickar i skolan, oftast är det ett sätt att söka kontakt på. Det är svårt att avgöra, men du har ingenting att förlora på att hälsa.

Lycka till!

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar