Frågor och svar om komma ut

4 Aug 2015, 21:30 456
Tjej, 13 år
Question


jag är 13 och jag är homosexuell ingen av mina vänner eller familj vet om det och jag vet inte hur jag ska berätta det.
min pappas sida skojar alltid om det och det blir fett stelt för mig jag mår inget bra av det som te:x jag har köpt en tröja där det står"boyfriends are overreatarded" och så sa dom på skämt hehe har du gått och blivit lesbisk jag vet inte hur jag ska klara det.

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej!

Det är alltid jobbigt att ha en hemlighet att bära runt på som man inte känner att man kan berätta för någon. Det är jättebra att du skriver till mig. Oftast är det bra att berätta det för någon annan först, en kompis, fritidsledare eller syskon som du litar på. Detta förbereder dig på att berätta det för din familj, när du redan har berättat för någon annan så blir det lättare andra gången.

Hoppas att det går bra och heja dig för ditt mod!

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar