Frågor och svar om kåthet

14 Aug 2015, 14:43 287
Tjej, 16 år
Question


Tjenare där.

Jag är kåt jämt och bär på mycket erotiska tankar. Det räcker att gå på stan och jag kan börja fantisera om en kille eller tjej som går förbi vilket resulterar i att jag blir upphetsad. Och den situationen uppstår alltid, vart jag än är. För att inte tala om att jag måste byta trosor varje gång jag kommer hem eller det har gått ett tag efter jag fantiserat.

Saken är den att det började tidigt. Jag var nog tio år första gången jag blev upphetsad och efter det har det fortsatt i den banan utan att jag vågat berätta för någon.

Jag orkar inte gå runt kåt hela tiden. Och jag vet inte hur jag ska lösa det heller. Vad finns det för alternativ?

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej,

Alla människors sexualiteter ter sig olika. vissa individer tänker knappt på sin sexualitet medan andra tänker på det hela tiden. Det du beskriver är inte ovanligt, det finns inget fel eller skamset i att vara kåt hela tiden. 

Du beskriver att dessa tankar besvärar dig, vad du ska tänka på är om det hindrar dig från att leva ut din vardag. Alltså om du känner att det blir ett tvångsmässigt beteende eller tänkesätt borde du uppsöka exempelvis en kbt specialist. De jobbar särskilt med individer som har svårt med tvångsmässiga tankar och beteende. 

Hoppas att det löser sig! 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar