Frågor och svar om försats

15 Aug 2015, 19:11 541
Tjej, 15 år
Question


Jag och min killa hade sex för första gången för några dagar sen, oskyddat dessutom, men han kom aldrig för vi avbröt det mit i allt. Och min mens ska komma närsomhelst - borde jag vara orolig att min mens inte kommer och att jag är gravid?

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

hej!

Det finns risk att bli gravid trots att killen inte kommer. Vid upphetsning innan samlag utsöndrar killen ett sekret genom urinröret för att städa bort urinrester som kallas försats. Detta sekret kan dra med sig spermarester och på så vis föra över det in i slidan när man har oskyddat sex. Risken är mindre än om han kommer, men den finns. Så mitt råd är att göra ett graviditetstest. Plus att man alltid ska skydda sig! Viktigt!! 

Lycka till! 

/Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar