Frågor och svar om hbtq

15 Aug 2015, 18:51 298
Tjej, 15 år
Question


Jag är lesbisk, men jag hittar INGA som är bi/lesbiska. Jag vill inte chatta med nåhon. Finns det inga gruppar? I små städer som man kan träffa andra personer? Jag vill Supergärna ha någon, om så bara en lesbisk kompis.

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

hej! 

Det kan kännas svårt att hitta gemenskaper när man inte vet vart man ska börja  leta. Mitt tips är att du kollar på bloggare eller instagrammare som du tycker om och genom dem hittar grupper eller bokklubbar där du kan hitta kompisar som är lika dig. Eller varför själv inte starta en hbtq-bokcirkel? Det tror jag hade varit superbra. Det finns hundratals som sitter ensamma och vill hitta nya vänner med samma värderingar. 

Hoppas du hittar några härliga människor! 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar