Stöd & Svar

20 Aug 2015, 14:46 359
Kille, 20 år
Question


Jag har träffat en tjej och vi har börja hängt lite hon är 16 och jag är 20. Vi har träffats några gånger nu men vi har inte legat med varandra..
Hon är oskuld så hon vill ta det lite lugnt och det respekterar jag.
Men när vi kommer till den dagen vi ligger med varandra, är det då fel av mig? Eller är 4 år en normal ålderskillnad?

Jag tycker verkligen om henne .

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Även fast ni båda är byxmyndiga gör ålderskillnaden en stor skillnad i erfarenheter. Även fast siffrorna inte spelar roll, då det hade kunnat vara tvärtom, så gör erfarenheterna det. Du är så mycket mera erfaren än henne, inte bara sexuellt utan erfaren i livet. Det  är viktigt att ni är öppna med varandra och pratar om det här. Vad ni båda vill och framförallt att båda vill det lika mycket. Om ni tycker om varandra och är kära ska man inte känna sig stressad eller pressad. Så prata med varandra och försök att verkligen lyssna på henne. 

Lycka till! 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar