Frågor och svar om porr

28 Aug 2015, 08:27 1132
Kille, 17 år
Question


Hej, nu är det såhär, jag frågade min flickvän om hon hade kollat på porr nån gång, hon svarade nej. Men i hennes fotoalbum på telefonen så har hon ett album som heter: xxx, så min fråga till er är, är det okej att ljuga om sånt i ett förhållande? Hade hon kanske glömt bort att hon hade det albumet så därför svarade hon nej?

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

hej! 

Det är vanligt att det känns pinsamt att berätta att man kollar på porr, speciellt när man är i ett förhållande. Du ska inte känna att hon har ljugit för dig, tänk istället om det var tvärtom. Jag tycker istället att du ska prata med henne om du tycker det är jobbigt. Men det är väldigt många personer som tittar på porr och njuter av det, så det är inget ovanligt eller ohälsosamt. Tänkt bara på att porr ger en felaktig bild av hur sex funkar i verkligheten. 

Hoppas det går bra! 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar