Stöd & Svar

3 Sep 2015, 10:34 495
Kille, 25 år
Question


Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Men jag är iallafall 25 år och har tampats med våldtäktsfantasier. Jag är helt enkelt besatt av hur det känns att kunna våldta någon. Jag har i hela mitt liv blivit ignorerad och behandlad som skräp av tjejer jag har fått intresse av. Men ändå så vill jag inte göra detta. Jag har nämligen två personligheter inombords. Snälla hjälp. Hur ska jag tänka annorlunda?

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej!!

Ämnen som våltäkt är väldigt allvarligt, även fast du säger att det är fantasier. Mitt råd till dig är att prata med någon som är utbildad i att hantera tvångstankar och mental ohälsa. Jag tror att det är bäst för dig att prata med en person ansikte till ansikte. Stöd finns! 

Eftersom du är 25, är du lite för gammal för ungdomsmottagningen. Det finns olika ställen att söka hjälp, men det är beroende på vart du bor. Olika kbt terapeuter och kriscenter. Ring vårdguiden, så kan de hänvisa dig vidare. 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar