Frågor och svar om onani

25 Sep 2015, 09:23 1942
Tjej, 14 år
Question


Hej häromdagen onanerade jag för första gången "på riktigt". Då sa min kompis att jag kunde föra in en tuchpenna i min slida. Jag är superdåligt på vart allt finns så ja tog fram en penna på cirka 1 cm bred. Jag glömde spola av pennan men kommer inte ihåg om jag drog av den me mina fingrar eller ej, så ja förde in den.. Jag vet inte om ja fick in den i urinhålet eller i själva slidan, ja fick iaf upp den kanske 5-8cm.. Ja fick inte ut något utav det och ja slutade och drog då ut den.. Med de kändes de som jag hade typ luft någon stans mellan benen då, hur kan ja ha fått luft där? Borde jag vara orolig för att ja kan fått någon sjukdom av att ja inte spolade av pennan innan, borde ja söka hjälp för luften i min slida? De är obehagligast när ja ligger ner för när ja står upp tänker ja inte på de. Men även om ja inte tänker på de så märks det inte så mycket när ja ligger ner, är verkligen för orolig för detta.. Kan då tillägga att jag fick typ rätt mycket flytningar tror jag det va efteråt, och att ja haft min mens i kanske 2 år. Så de ja undrar är: har ja luft i min slida/urinöppning? Är det farligt isåfall? Kan ja ha blivit sjuk av pennan? Går det stoppa upp något i urinöppningen? Och till sist, borde jag söka hjälp och säga till mina föräldrar? / orolig tjej som MÅSTE ha svar...

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Du ska absolut inte vara orolig. Det är praktiskt taget omöjligt att föra in något i urinröret, speciellt något så stort som en tuschpenna. Får du luft in i slidan, precis som vatten(tex vid bad) så kommer det ut naturligt efter några minuter. Detta sker när slidmusklerna slappnar av. Tjejer får flytningar för att det är kroppens sätt att rena och spola ut slaggprodukter ur slidan. Eftersom du inte tvättade pennan är det förmodligen därför. Om du vill stoppa in något i framtiden tänk på att det ska vara rent och säkert(alltså inte något kantigt eller vasst). Lycka till! 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar