Frågor och svar om grupper

11 Oct 2015, 08:16 755

Gruppen utesluter mig

Tjej, 15 år
Question


Jag har ett gäng och vi är 4 pers i den.. Nu på senaste tiden har de "uteslutit" mig.. De pratar inte med mig, hör aldrig av sig när de är med varandra och jag får aldrig reda på när det gör nåt.. Jag är inte den mobbade typen, jag är rätt populär.. De i mitt gäng är nästan bara med varandra medans jag har massa andra kompisar vilket jag tror gör så att de blir avundsjuka på nåt sätt och stänger ute mig.. De stör sig alltid när jag säger nånting också.. Ska jag skita i de och skaffa en ny grupp? Jag har börjat irritera mig på de så det känns inte som om jag vill va med de längre så som de håller på

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Du berättar att ditt kompisgäng har slutat höra av sig till dig och visar ointresse att ha dig med i gruppen. Alltid lika tråkigt när man blir utesluten i en grupp. Du berättar även att du faktiskt har andra kompisar du umgås med. Vad känns mest rätt, lämna gruppen och ta vara på de andra kompisarna eller vara kvar i gruppen som får dig att må dåligt? Det låter lite som ni vuxit ifrån varandra och är för olika för att kunna fortsätta hänga med varandra. Man får aldrig glömma att kontakter/kompisar kommer och går under livet. Mitt råd till dig eftersom du har andra kompisar utöver gruppen, så blir det att hänga med dem istället för gruppen. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar