Frågor och svar om onani

13 Oct 2015, 09:27 3086
Tjej, 16 år
Question


Hej jag är en tjej på 16 år som har en fråga. Förut när jag onanerade så tror jag att jag kom, men nu för någr dagar sen började jag rycka när jag fick orgasm och nu gör jag alltid det när jag kommer. Igår började jag skaka typ direkt när jag satte in handen där nere och kom jättesnabbt. Sen på kvällen blev jag våt bara av att hålla på bröstet, aldrig hänt förut, och kom jättesnabbt igen. Är lite orolig/rädd, tror ni/du det kan vara som den där sjukdomen där man får orgasm massa gånger per dag utan att kunna kontrollera det, eller är det bara en fas? Snälla. Hjälp.

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Vad kul att du utforskar din sexualitet och ställer frågor. Det är viktigt! Du har ingenting att oroa dig för. 

Det du beskriver låter precis som vanliga orgasmer. Det känns så olika från gång till gång, en orgasm är aldrig en annan lik kan man tänka. Om du är ordentligt upphettsad innan du onanerar så kan orgasmen kännas mer intensiv. 

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar