Stöd & Svar

13 Oct 2015, 09:22 269
Tjej, 14 år
Question


Jag har haft mens i mer än ett och halvt år och den är oregelbunden och det gör jättaont när jag får mens också jag kan knappt gå de tre första dagarna, vad ska jag göra för att det ska bli regelbundet och göra mindre ont?

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Det låter oerhört jobbigt att behöva gå runt med smärta sådär. Det är svårt att avgöra vad det kan vara. Det låter som att du lider av svår mensvärk, men det kan även vara andra besvär som endometrios. Det är en vaginal sjukdom som har stark inverkan på smärtor vid mens. 

Du kan använda värmekudde och det finns smärtstillande du kan få utskrivet för menssmärtor. Mitt råd är att gå till en ungdomsmottagning så de kan ställa rätt diagnos. 

Hoppas det blir bättre!

/ Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar