Frågor och svar om frukost

18 Oct 2015, 19:05 469

Jag har så svårt att äta frukost på morgononen, vad ska jag göra?

Kille, 17 år
Question


Hej!
Jag har svårt att äta på morgonen före skolan, jag vet inte varför, känns bara jobbigt att äta så tidigt på morgonen. Mina föräldrar tycker bara jag bara löjlar mig, men det gör jag inte. Blir ofta att jag åker hungrig till skolan :( Vad ska jag göra?

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Tack för din fråga. Jag förstår ditt problem. Jag hade ofta samma problem när jag gick i skolan, ofta fick jag tvinga i mig en smörgås för jag visste att det var bra för mig. Ofta vill man ju inte heller gå upp tidigare bara för att vakna så man är hungrig till frukost utan prioritera sömnen.

Något som hjälpte mig var dels att äta sist, precis innan jag skulle åka. Alltså först fixa allt annat med ev. dusch, kläder och fix. Då hann jag vakna till och bli lite hungrig. Det andra tipset är att ta med en macka eller ett kokt ägg eller vad du nu gillat att äta och ha i väskan. Du kan ju till och med fixa det dagen innan och ha den i kylen och sedan äta det när du blir hungrig, kanske på väg till skolan eller på första rasten.

Kram Charlotte, Tilia

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar