Frågor och svar om träning

23 Oct 2015, 16:21 559

Hej jag spelar fotboll och tycker att jag har för stora lår, hur får jag mindre?

Tjej, 12 år
Question


Hej.
Jag är ca 1,61 lång och jag väger 47 kilo. Mina lår är väldigt stora och tjock, dallriga och jag skulle vilja få dom mindre men jag vet inte vad den bästa träningen för det är. Jag tränar fotboll 3 gånger i veckan men jag går inte ner i vikt och mina lår blir inte smalare. Jag vet att man ska vara glad över hur man ser ut men jag tycker verkligen inte om att ha så stora lår som jag har! Har du några övningstips om hur man kan snabbt få smalare lår så skulle jag vara super tacksam!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Jag har väldigt svårt att tänka mig att dina lår är så stora som du beskriver att du själv upplever det. Ofta är det hjärnspöken som ställer till det och jag tycker att det är himla synd att du ska behöva gå och tänka så om dina lår.

Du tränar fotboll flera gånger i veckan och detta gör att du får starka, friska ben - något du verkligen ska vara glad och tacksam för! Tro mig, det kommer du vara i framtiden också. Fotboll är en sport där man behöver ha starka ben och starka ben betyder att man får muskler. Ben med muskler är större än ben utan muskler, så enkelt är det.

Sin egen kroppsbyggnad kan man inte styra utan den är vad den är, du är fortfarande så ung också. Ge det lite tid och var stolt över den du är.

Jag tycker absolut inte att du ska gå ner i vikt alls, fortsätt med fotbollen som du verkar tycka om och fokusera på det som är viktigt i livet istället, för jag kommer personligen aldrig gå med på att storleken på lår avgör något annat än just, i så fall, hur stark du är.

Kram Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar