Frågor och svar om sex

5 May 2002, 21:49 168
Tjej, 0 år
Question


Hej jag är en flicka på 13 år. Min kille gillar att jag suger honom. Det sägs att det kan vara kul att använda tänderna också. Kan det göra ont på honom eller ska jag försöka lite försiktigt och se om han tycker om det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

För att vara 13 år låter det ganska avancerat att pyssla med det du gör, men nu när jag har sagt det så ska jag besvara din fråga. Ska man testa något nytt sexuellt finns det enligt min erfarenhet två vettiga sätt: För det första kan man helt enkelt snacka med sin partner om det, och det är absolut det allra bästa. För det andra kan man göra som du mycket riktigt är inne på, och då menar jag att du försöker med det nya lite försiktigt för att se om han tycker om det. Men då gäller det att du är mycket uppmärksam på hur han reagerar, därför att det mesta som har med sex att göra är ofta så laddat, speciellt i början (men även senare också för den delen), att det inte är säkert att han vill visa om det skulle göra ont. Tyvärr är det relativt ofta som unga människor vill hålla masken, om du förstår vad jag menar, och då gäller det att man pejlar(kollar in) sin partner riktigt ordentligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar