Stöd & Svar

6 Mar 2016, 17:17 790
Tjej, 11 år
Question


Hej jag är orolig eftersom jag har nu kollat upp bilder på en normal fitta men min har som (försöker förklara så gott jag kan) en boll med flytningar på sig den ser typ ut som en fläskbit om jag rör den känner jag inget men jag vågar inte röra för hårt eller dra det är så jävla läskigt jag klarar inte av det och jag vågar inte fråga min mamma eftersom hon kommer tycka jag är fjantig för att jag kollade på min fitta noggrant ändå:( tacksam för ett snabbt svar...

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Ingen fitta är onormal! Alla är olika, precis som personers ansikten. De bilderna du kan hitta online representerar tyvärr bara en pytteliten del av olika fittors utseende. Så du ska inte oroa dig alls. Om du verkligen tycker det är jättejobbigt, så kan du visa din mamma eller en gynekolog(finns gratis på alla ungdomsmottagningar), så ska du se att de kommer säga samma sak som jag gjorde! 

Hoppas det känns bättre! 

// Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar