Frågor och svar om kärlek

29 Jan 2016, 17:08 519

Hjälp jag är kär i en kille men vågar inte berätta det

Tjej, 13 år
Question


Hej, jag är väldigt kär i en kille och jag är blyg av mig tex jag vågar inte gå fram och hej eller ge den komplimanger. Snälla hjälp mig jag vet inte hur jag ska göra så att han vet att jag är kär i honom.

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej! 

Tack för din fråga. Det är helt normalt att känna sig lite blyg i sådana situationer du beskriver. I din fråga framgår det inte om ni känner varandra sedan innan eller inte eller om ni går i samma skola eller så men jag tycker verkligen att man vinner på att våga även om det känns läskigt. Kanske kan du närma dig honom genom att bara fråga om något allmänt och sedan när ni pratat ett tag fråga lite mer om ni kanske ska hänga lite efter skolan eller något? Ibland känns ju det alldeles för läskigt, men men han kanske har någon chatt eller något om du tycker det känns lättare att skriva? Jag tycker du ska våga berätta hur du känner. Jag hade bara blivit glad och smickrad om någon sa att han/hon gillade mig, hade inte du?

Lycka till 

/Charlotte 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar