Frågor och svar om flytta hemifrån

22 Jan 2016, 23:08 1453
Tjej, 13 år
Question


Hej jag behöver hjälp jag vill flytta och är bara 13 vad ska jag göra? Bråkar med mina föräldrar jämt.

Svar
Bonnie Friedh
Trygga Barnen

Hej!

Tack för din fråga! Vad jobbigt att ni inte kommer överens hemma. Bra att du ber om stöd och hjälp! Om man inte kan/vill bo hemma av olika anledningar när man är under 18 så är det socialtjänsten i kommunen där man bor som man ska vända sig till. Där kan man få prata med någon om hur man har det och hur man mår och de kan sedan hjälpa dig vidare. Efter att de har gjort en utredning så kan man eventuellt få hjälp att flytta eller få annan hjälp beroende på vad de tror skulle vara bäst för dig i just din situation.

Eftersom att jag inte vet så mycket om din situation så är det tyvärr svårt att ge mer konkreta råd. Men jag tror att det skulle vara bra om du fick någon att prata med om din situation och hur du mår och som kan hjälpa dig vidare. Man kan vända sig till skolsköterskan eller kuratorn om det finns en sådan på sin skola eller till ungdomsmottagningen, de kan också hjälpa dig i kontakten med socialtjänsten om det känns jobbigt att kontakta dem själv. Om det känns jobbigt att vända sig till någon IRL så finns BRIS, Barnens Rätt i Samhället. De har en chatt där man kan få chatta med en kurator och där man kan vara anonym om man vill. 

För att komma till chatten följ länken: https://www.bris.se/?pageID=189

Deras öppettider är: Måndag - Söndag 14-21 (Ons 17 - 21)

Man kan även ringa eller maila om man vill. Kontaktuppgifter finns på: www.bris.se

Jag hoppas att det löser sig för dig och skickar massa styrkehälsningar! // Bonnie 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar