Frågor och svar om utseende

5 May 2002, 21:51 329
Kille, 0 år
Question


Tjena! Jag är en kille på 14 år som går i 7:an. Läget är så här. Jag har aldrig varit ihop med en tjej, ännu mindre kysst någon.

Min fråga är: Kan man bli snyggare med tiden, t.ex öronen växer ihop bättre med kroppen och så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När man är 14 år så är det faktiskt så att dom flesta inte riktigt hunnit växa klart och fått det utseende som dom kommer att ha längre fram i livet. Kroppen utvecklas lite ojämnt, och det kan tex vara så att öronen kan tyckas stå ut i tonåren, vilket sedan kan försvinna när kroppen i övrigt liksom växt ifatt. Vissa människor växer klart och utvecklas ganska tidigt, emedan andra tar mycket längre tid på sig. Jag har träffat många personer som berättat om att en kille eller tjej som inte var så snygg i skolan sedan blev jättesnygg som vuxen. Faktiskt har jag också träffat många personer som berättat att klassens sötaste tjej eller snyggaste kille, inte alls varit speciellt snygga som vuxna, så det kan liksom gå åt båda hållen. Så visst är det så att man kan bli snyggare med tiden, men som sagt man kan också bli mindre snygg med tiden, men då handlar det oftast om att man kanske råkat ut för jobbiga saker och att man tappat sin livsglädje, för det är faktiskt så att det inte bara är själva utseendet som gör en människa snygg eller inte. Det spelar ganska stor roll om personen har den där glimten i ögat eller ej. Tänk själv på killar eller tjejer som du mött. Nog spelar det ganska stor roll om dom har lätt för att le, och ser glada och goa ut, ifall man skall uppfatta dom som snygga och söta. Så att man försöker se till att göra saker man trivs med så man är glad och mår bra, är faktiskt ett av dom bästa skönhetsknepen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar