Frågor och svar om narkotika

25 Feb 2019, 16:21 281
Tjej, 16 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 16år. Jag har ett jätte stort probem. För ungefär 2 månader sen så tog jag kokain för första gången. Det blev mer och mer och nu har jag inte varit nykter på snart en månad. Jag känner mig jätte beroende. Vad ska jag göra? vågar inte prata med mina föräldrar. Snälla hjälp före det är försent

Svar
Maria Bolme
KBT-terapeut, Fryshuset

Hej!

Tack för din fråga! Vad grym du är som ber om hjälp i det här! Jag skulle vilja råda dig att ta kontakt med din ungdomsmottagning för att få någon att prata med som kan hjälpa dig att hantera din situation och stötta dig att komma ifrån droganvändandet!

Här finns en del bra info: http://www.umo.se/Tobak-alkohol-droger/Att-bli-av-med-alkohol--eller-drogproblem/

På umo.se finns också kontaktuppgifter till din närmaste ungdomsmottagning

Här finns också två bra sajter:

Drugsmart:

En sajt med information om alkohol och andra droger. Här kan du ställa en fråga anonymt om olika droger och om missbruk.

http://www.drugsmart.com

1177:

Här finns en hel del info och bra länkar:

Maria 

Lycka till och massa styrkehälsningar // Bonnie 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar