Frågor och svar om oregelbunden mens

7 Sep 2016, 11:20 246
Tjej, 16 år
Question


Min mens är snart två veckor sen. Vad kan det bero på? Har haft tankar om att jag kanske är gravid men det är inte möjligt då jag är oskuld.

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej!

Om du inte har haft penetrerande sex med en penis så är du inte gravid. :) Att mensen är sen kan däremot bero på massa andra saker(om du inte äter p-piller då). Mensen kan bli sen och även utebli helt om du är stressad, tränar intensivt eller inte äter tillräckligt eller oregelbundet. Om du fortsätter att ha problem med oregelbunden mens tycker jag att du ska uppsöka en ungdomsmottagning. Det är absolut inte farligt att ha oregelbunden mens, men ibland kan det vara ett symptom av något annat. 

Hoppas det löser sig!

// Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar