Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

7 May 2002, 19:43 211
Tjej, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 17 år och jag har ett problem. Det är så att när jag blir upphetsad så sväller min klitoris jättemycket så att den sticker ut säkert 2-3 centimeter. Jag vågar inte ha sex med min kille på grund av det här och undrar om det går att operera eller nånting. Eller om det är vanligt att det är så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du beskriver är vanligt och inget onormalt överhuvudtaget. Klitoris sväller normalt vid upphetsning och kan då sticka ut nedanför blygdläpparna. Eftersom det är något normalt så opererar man inte detta som du säkert förstår. Så jag tycker att du skall sluta bekymra dig och ha sex med din kille om det i övrigt känns rätt för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar