Frågor och svar om flytta hemifrån

10 Oct 2016, 14:24 2435

Tjafs hemma - flytta hemifrån

Kille, 18 år
Question


Hejsan
Jag är 18 år och bor fortfarande hemma.men jag vill flytta hemifrån på grund av att jag bruka tjafsa med föräldrarna jätte ofta och jag klarar inte av att bo hemma med dem längre och jag vill flytta hemifrån,men kan man få stöd från kommunen med att flytta ut.

Svar
Soma Catomeris
Ersta Vändpunkten, Socionom

Hej!

Du har alltid rätt att söka stöd i din kommun om du inte har det bra hemma. 

Jag antar att det är mer än bara "vanligt tjafs" som ligger bakom att du skriver hit. Är det så att du inte har det bra och inte kan lösa problemet på egen hand är det viktigt att du hittar någon du kan prata med. Ibland kan det räcka med att vi har bra vänner och familj runt oss men ibland behöver vi en professionell samtalskontakt. Det skulle kunna vara en kurator på skolan, en psykolog eller terapeut. Om det är någon i din familj som dricker eller tar droger/tabletter så är du välkommen att ringa eller skicka ett meddelande till mig på Ersta Vändpunkten. Mitt tel. nr. är: 0767208505.

Vänligen, Soma Catomeris

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar