Frågor och svar om kärlek

7 May 2002, 22:30 246
Kille, 0 år
Question


Hej! Vill fråga en sak..Jag är kär i en tjej o har varit det länge, jag har berättat det så hon vet allt..
Men problemet är att hon hade en kille 2 månader sen o det tog sedan slut för dem...jag tog då chansen o frågade om vi skulle börja träffas, hon sa ja o vi skulle träffas nån helg..men under den veckan hade hon träffat en annan o tydligen dejtade dem..o nu är dem ihop..
Va ska jag göra? känner mig förkrossad..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag förstår om du känner dig förkrossad, för du har ju lite blivit ledd att tro att det skulle bli något mellan er, eller att hon åtminstone var intresserad hon också. Sådant blir man ju glad av och ens förhoppningar ökar, varför besvikelsen och smärtan blir så mycket värre när det händer sådana här saker som du beskriver. Tyvärr finns det ju inte så mycket att göra åt att hon blivit tillsammans med någon annan, varför du får försöka lappa ihop ditt trasiga hjärta så gott du kan. Ibland hjälper det om man börjar umgås med kompisarna lite mer, och ibland kan det hjälpa om man är lite mer för sig själv så att man kan bearbeta det hela i lugn och ro. Vilket som funkar för dig får du prova dig fram till, och helt enkelt låta det ta den tid det tar för att du skall komma över henne och acceptera att det inte blev ni två.
Det enda du kan göra förutom att försöka ta hand om dig själv, är att ändå prata med henne om hur besviken du blev. Det här är något som du själv måste känna efter om du blir hjälpt av, men det verkar som om hon inte betett sig riktigt schysst mot dig. Hon kunde ju ändå pratat med dig, när hon nu hade bestämt med dig, och förklarat för dig att hon träffat någon annan, och bett om ursäkt för att det blev som det blev, även om hon inte kan hjälpa att hon blev kär i den här killen. Du hade kanske blivit lika besviken, men det kanske skulle varit lite lättare att acceptera om du fått en förklaring av henne. Om du känner så, så kan det ibland lätta lite om man ändå får ur sig det hela, och säger till vad man tycker och känner. Men detta får du som sagt fundera över om det skulle hjälpa dig, för skulle det göra det så tycker jag att du skall gå till henne och säga att du tycker hon betett sig oschysst och hon åtminstone kunde förklara eller be om ursäkt. Fundera på det här, och känn efter vad som är rätt för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar