Frågor och svar om mens

3 Feb 2017, 20:40 563

Hej! Jag är 13 år och 1 månad ungefär och har inte fått min mens! Alla i min klass har fått den och går runt och pratar om mens och frågar om dom får låna binda och jag känner mig utanför men dom säger att jag ska va glad sålänge jag inte har den. Men är

Tjej, 13 år
Question


Hej! Jag är 13 år och 1 månad ungefär och har inte fått min mens! Alla i min klass har fått den och går runt och pratar om mens och frågar om dom får låna binda och jag känner mig utanför men dom säger att jag ska va glad sålänge jag inte har den. Men är de konstigt att jag inte har fått den?

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej!

Nej, det behöver inte alls vara konstigt. Vissa får mens lite senare än andra och ibland glappar mensen tidsmässigt den första tiden, det är väldigt olika. Dock brukar det generella rådet vara att uppsöka barnmorska eller gynekolog när man är 16-17 år och inte har fått mens.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar