Stöd & Svar

26 May 2017, 14:29 511

Sluta med hasch

Annat, 17 år
Question


Jag började att röka cigg först och det var för att mina kompisar tvingade mig. Nu röker jag hash och marijuana nästan varje helg och jag vill verkligen sluta det men det går inte. Jag vågar inte fråga någon annan för att jag är skit rädd.

Svar
Soma Catomeris
Ersta Vändpunkten, Socionom

Hej! Vad modigt att du ändå vågar skriva att du har problem. Det kan vara svårt att sluta med en drog. Det kan vara så att man blivit kemiskt beroende eller så att man har svårt att säga nej när kompisarna röker. Hur det än är så går det att få hjälp och det brukar vara bra att hitta någon vuxen man har förtroende för och kan prata med. Finns det en ungdomsmottagning nära dig så tycker jag du ska vända dig dit.

Canabishjälpen har en lista på behandlare i Sverige så förhoppningsvis hittar du någon i närheten av dig som kan hjälpa dig.

http://cannabishjalpen.se/map

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar