Frågor och svar om oskyddat sex

17 May 2017, 22:42 1479
Tjej, 17 år
Question


Jag hade oskyddat sex 11 april.
Två veckor senare gjorde jag clearblue early graviditetstest. Visade att jag inte var gravid.

En vecka efter det (alltså 3 veckor efter oskyddat samlag) gjorde jag graviditetstest på ungdomsmotagningen, visade att jag ej var gravid igen.
Nästa vecka (4 veckor sedan samlag) gjorde jag ännu ett test på ungdomsmotagningen och det var negativt.

Grejen är bara att jag skulle ha fått min mens i slutet av april men den har ej kommit.
Kan det bero på att jag oroar mig/är spänd? Vad kan jag göra själv?

Tacksam för svar!

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej! 

Vad bra att du testat dig om du är orolig! Utebliven mens kan bero på flera olika saker som förändring i diet, mycket träning eller stress. Med alla test låter det inte som att du är gravid utan att du har missat mensen av andra anledningar. Om mensen uteblir mer än 1-2 veckor till hade jag gått till UMO för att kolla att kroppen mår bra och att allt är som det ska vara. Om du Hart oskyddat sex tänk också på att ta test för könssjukdomar också(det kanske du redan gjort, men för att vara säker). Du ska bara testa att du ör frisk ock kry! Vill också bara tillväga att utebliven mens INTE beror på någon könssjukdom.

Hoppas det löser sig! 

// Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar