Frågor och svar om snapchat

5 Dec 2017, 13:50 1015
Tjej, 11 år
Question


Hej jag är en tjej på 11 års åldern. Och en kille har addat mig på snapchat. Jag känner inte honom men addar honom såklart. Då direkt så skickar han Tja sen chattade vi en stund. Sen berättade han att han var 15 år! Och direkt frågade hur gammal jag var och om det var värt att snacka. Då skrev jag är 11 år inte värt. Sen började han ragga på mig och önskar att vi skulle hångla osv. Han berättar vart han bor och vill att jag ska komma. Han sa att han såg mig på instagram och tyckte jag var skit snygg och var tvungen att adda mig på snapchat. Vad ska jag göra?

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej

Tack för din fråga! 

Min första fråga till dig är om du tycker om den här killen? Vill du ha kontakt med honom? Om ja så tycker jag att ni kan chatta mer och lära känna varandra bättre innan ni eventuellt ses. Om du ska träffa honom någon gång så måste du berätta för en vuxen vart du ska och vem du ska träffa. Och träffa honom på en offentlig plats där det finns andra människor som tex ett café och ta med dig en kompis. 

Om du inte tycker om den här killen och inte vill ha kontakt med honom tycker jag att du ska ta bort honom från snap. Du behöver inte förklara varför om du inte vill.  

Ha det bäst!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar