Frågor och svar om mens

5 Dec 2017, 13:54 479
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag har sen November 2016 haft en p-stav och min mens har kommit lite då och då. Nu är min mens 30 dagar sen, har haft sex för 25 dagar sen så min mens var redan sen när de hände. Är de normalt allt p-staven påverkar min menstation såhär sent och hur troligt är de att jag kan ha blivit gravid?

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej!

Tack för din fråga! Det är inte ovanligt att p-staven gör så att man får lite rubbningar i sin menscykel. Så det behöver du inte vara orolig för. När det kommer till frågan huruvida du är gravid eller inte så kan jag inte svara på den. Men p-stav brukar ge ett gott skydd och du är sannolikt inte gravid ,en jag tycker att du ska gå till en ungdomsmottagning och kolla upp det om du är orolig. Alltid bättre att ta det säkra före det osäkra! Stort lycka till!

Ha det bäst!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar