Stöd & Svar

11 Oct 2017, 12:26 358

Hur kan jag få hjälp att flytta hemifrån när jag har problem hemma?

Tjej, 15 år
Question


Jag klarar inte av att vara hemma längre. Orsaken till det är att jag har ett problem hemma vilket är min pappa, vill inte gå in på detaljer men vill komma härifrån nu. Bor i Göteborg och ber efter hjälp. Fosterfamilj? Flytta hemifrån? spelar ingen roll allt är bättre än hemma.

Svar
Soma Catomeris
Ersta Vändpunkten, Socionom

Hej,

Jag förstår det som att du vet att din pappa påverkar dig negativt och att du vill komma bort från honom och hemmet. För att få möjlighet att få komma till ett jourhem eller familjehem behöver du ha kontakt med socialtjänsten, det är de som bedömer och beslutar om du kan få det stödet. Det är viktigt att du hittar en trygg vuxen som du vågar berätta om dina problem för, antingen det är för någon som jobbar inom socialtjänsten eller någon annan vuxen som kan hjälpa dig i kontakten med dem.

Ibland kan det vara så att det räcker att dela sina problem med någon som lyssnar och förstår dig. Det kan vara en kompis, en mormor, en farfar, en kompis pappa eller kanske en kurator på skolan. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar