Frågor och svar om Ätstörningar

14 Dec 2017, 07:52 344

Ätstörningar?

Tjej, 11 år
Question


Hej! Jag har inte ätit så mycket i veckan, så jag undrar om det kan vara en ätstörning? Eller är det bara att jag bara fick det just då? Men idag åt jag bra!

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej 

Tack för din fråga! Att du inte ätit så mycket under veckan kan bero på flera anledningar, kanske har du känt dig stressad och haft mycket i skolan? Eller så kanske du inte gjort av med så mycket energi och då behöver man inte heller äta lika mycket för att fylla på. 

Ätstörning är inget man bara kan få över en dag och sen är det borta. Det är något som ofta växer fram och som har under en längre tid och är ofta kombinerad med någon psykisk åkomma som ångest eller liknande. Men om du är orolig och funderar mycket över detta så tycker jag att du ska kontakta antingen din skolsköterska eller kurator eller prata med dina föräldrar eller någon annan vuxen som du litar på. 

Stort lycka till! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar