Stöd & Svar

13 Sep 2017, 13:17 224
Tjej, 15 år
Question


Jag tror jag e paranoid för jag känner mig förföljd, övervakad, av lyssnad vart jag än är och vem jag än är med och det känns som om dem människorna eller vad de nu än är som övervakar mig ska skada mig med allt dem vet om mig. jag har tejpat för min datakamera och min mobils framkamera för jag tror att dem har dem på och ser på mig. psykologer och läkare hittar inget fel på mig men jag vet att jag är de, eller är jag bara paranoid som tror att jag är paranoid?

Svar

Hej fina du och tack för din fråga!

Oavsett vad ditt mående beror på, så låter det som att du har det väldigt jobbigt. Att vara väldigt rädd och orolig över att vara bevakad är att vara paranoid, så det har du rätt i. Det behöver ju precis som dina läkare och psykologer säger, inte bero på någon sjukdom. Får du någon hjälp mot din oro och ångest? Är det något annat som stressar dig, så att du känner så här? 

Om du vill prata med någon som stöttar dig, så kan du alltid chatta med en av våra volontärer på Tilia. Vår chatt är öppen varje kväll mellan 21-22.30. Det är helt anonymt. Titta på foreningentilia.se 

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar