Frågor och svar om populär

29 Nov 2017, 10:23 734
Tjej, 13 år
Question


Hur blir man populär? Hur får man killarna att gilla en? Snälla svara

Svar

Hej och tack för din fråga!

Det är en väldigt bra fråga men det finns inget enkelt svar. Den ena anledningen till det är att alla killar inte gillar samma saker, eller samma sorts personer. 

Det är också bra att fundera över vad man vill vara populär för. Vill man vara omtyckt för att man är snäll, generös, hjälpsam, att man är smart och framgångsrik, att man är snygg? Det är sånt som du själv bara kan svara på. Vad är att vara populär? Är det att ha jättemånga vänner, eller några få som känner en riktigt bra? Är det att alla tycker om en? Tyvärr är det omöjligt att få alla att tycka om en, då brukar man ofta tappa bort sig själv på vägen. 

Det jag önskar att alla skulle våga, är att känna efter vad man själv vill, och sedan våga vara sig själv. Då hittar du också dem som vill vara med en person som är just som du! 

Ta hand om dig, och skriv igen om du vill. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar