Frågor och svar om bråk

8 May 2002, 13:36 179
Annat, 0 år
Question


Finns det mojligheter att flyta hemifrån fast man fortfarande gå till skolan(nu16år...snart17år)....
jag palla inte mer...jag bråka hela tiden med min far....och jag våga inte säga nåt till honom...för jag är skiträtt att han komma slå mig...jag har redan tänkt på självmord...men jag ha flickvänn...och jag är förlovad med henne...och därför kan jag inte gör det!!
jag må illa för att jag vet att jag snart ska hem...och då vänta ett jävla helvete på mig...fast jag inte har gjord nåt!!jag behöver er råd....kan man få hjälp med hyran av någon för att min far kommer aldrig betala det!!och jag vet inte heller om studie bedrag räcka för mat...så jag vet absolut inte vad jag ska göra...ju en sak vet jag där var jag bor kan jag inte lever längre!!
tack för hjälpen i förrehand!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns hjälp att få i din situation, men det är inte helt enkelt det där med att flytta hemifrån innan man själv kan försörja sig och när man är omyndig. Om du bli psykiskt, och/eller fysiskt misshandlad så kan socialen hjälpa dig. Jag vet docka att många tycker det är jobbigt att vända sig direkt till socialen, och skulle det vara så även för dig, så råder jag dig att så fort som möjligt ta dig till närmaste Ungdomsmottagning och berätta om din situation där. Det viktigaste just nu tror jag nämligen är att du får någon vuxen att prata med om din situation och då kan du även prata igenom ditt framtida boende med den personen. På Ungdomsmottagningen kan dom även hjälpa dig till en kontakt med socialen om det skulle behövas. Sök därför under länken "Din mottagning" för att hitta närmaste mottagning och gå dit, för du skall absolut inte behöva gå runt och vara rädd för att gå hem, utan då måste du få hjälp att ordna det bättre för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar