Frågor och svar om träning

26 Sep 2017, 13:18 5632
Tjej, 13 år
Question


Hej jag är 12 årig tjej som jätte snart fyller tretton jag undrar om jag är normal viktig jag är ca 158 cm och väger ca 46 kg!! Är det för mycket?? Jag tycker själv att jag har ganska stora lår men inte så stor mage! Men tränar alla dagar i vecka förutom lör o fre och då tränar jag gymnastik i högsta truppen i föreningen 3 gånger i veckan 2 och en halv timme och fotboll 2 gånger i veckan?? Super tacksam för svar!!

Svar

Hej fina du och tack för din fråga!

Man kan mäta vikt på olika sätt, men de säger sällan något annat än att vikten är normal efter just den skalan. Det är viktigt att inte stirra sig blind på siffor, utan att tänka på hur man mår. 

Frågor man kan ställa sig är t.ex. Mår jag bra? Känner jag glädje i livet? Orkar jag träna och röra på mig som jag vill? Tränar jag något som är roligt? Har jag energi nog att träffa kompisar? 

Det här tycker jag är mycket viktigare än vad som står på vågen. Du tränar varje dag, och verkar trivas bra med det. Din kropp är stark och klarar mycket, det är något att vara stolt över! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar