Frågor och svar om sluta vara kär

25 Oct 2017, 13:15 455
Tjej, 13 år
Question


Hur slutar man vara kär i någon

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej!

Att vara kär är en väldigt omtumlande känsla, ibland är det fantastiskt men ibland gör det bara ont. Jag kan säga att jag inte har något bra svar på hur man slutar vara kär, men kan däremot hjälpa med hur du kan hantera jobbiga känslor. 

Jag tänker att du vill sluta vara kär för att du upplever det som jobbigt och skapar oro. Om du mår dåligt kring det kan du försöka tänka på vad mer exakt det är som gör att du mår dåligt. Man kan ju känna sig bortvald, skamsen och ledsen som effekt av själva förälskelsen. Jag tycker du ska prata med någon du litar på, en kurator, förälder eller gratis stöd från ungdomsmottagningen. Det kan vara skönt att få prata om känslorna och försöka lista ut vad det egentligen är son gör dug ledsen. 

Hoppas du fick svar på din fråga!

// Agnes 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar