Frågor och svar om piercing åldersgräns

25 Oct 2017, 09:46 2542
Tjej, 13 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 13 år och har länge velat skaffa en piercing i läppen (en sån där snake bites tror jag det kallas?), men är inte helt säker på om jag är för ung? Mina föräldrar tillåter det och jag har sett att andra i min ålder har sådan piercing, dock så bor de i England och vet inte om det kanske är andra regler där... Tog också hål i öronen för några år sedan och det blev massor med strul med ena hålet, det blev varigt och lite infekterat men det är bra nu. Vet inte om det var för att jag var dålig på och tvätta det eller något, men jag är rädd att det ska hända igen om jag skulle pierca mig i läppen? Kan det bli infekterat även om man tvättar det ofta och noga??

Svar

Hej och tack för din fråga!

Det bästa är att du tar kontakt med en piercingstudio och frågar. En del gör piercing i läpp på yngre personer om de har förälders godkännande. 

Det är svårt att svara på varför ditt hål i örat krånglade. Gjorde du det med en håltagningspistol? Eller så var såret inte infekterat utan irriterat och vätskade, och det är normalt. 

Men som sagt, fråga på en studio. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar