Frågor och svar om puberteten

2 Nov 2017, 13:24 716
Kille, 13 år
Question


Hej jag är en kille på tretton år. Jag har inga synliga tecken på puberteten. Jag har pyttelite fjun på pungen men det har inte blivit mer.
Däremot har jag börjat tänka på tjejer och får lätt stånd när jah ska sova och börjar tänka på att hångla elr nå med nån i sängen.
Ibland tänker jag på sex också.
Det har varit så i en månad nu typ. Är jag inne i puberteten och isåfall hur länge är det kvar innan jag börjar märka skillnad i utseende??

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej! 

Puberteten ser väldigt olika ut för olika personer. För vissa sker det massa förändringar väldigt fort och för andra så sker förändringarna lite långsammare. Så det är omöjligt för mig att säga hur lång tid du behöver vänta på att se någon skillnad i ditt utseende. Du kan läsa mer om puberteten och olika pubertetstecken här

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar