Frågor och svar om stånd

8 May 2002, 13:40 230
Annat, 0 år
Question


ja, alltså jag har väldigt lätt för att få stånd, det räcker att tex en tjej sitter i mitt knä lr nåt sånt.. det är väldigt frustrerande. Är detta något normalt eller?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte onormalt det du beskriver och speciellt vanligt är det i tonåren. I och med att man blir könsmogen så är det mycket hormoner som spelar en spratt, och eftersom allt är så nytt när det gäller sexualiteten så är reaktionerna oftast starkare än vad dom är när man blivit lite äldre. Så tyvärr är det nog inte så mycket att göra något åt, mer än att du försöker undvika att hamna i alltför många situationer som du vet att du kommer att reagera sexuellt på. Men jag tror att du kommer att märka skillnad efterhand som du bli äldre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar