Frågor och svar om balen

28 Mar 2018, 12:01 302
Tjej, 18 år
Question


Hei! Så jag är nu i skolan. Jag har ett år som går i den här skolan kände inte så många människor. Och det var en kille som alltid var intresserad och ville prata med mig. Eftersom jag kände mig så ensam så började jag snappa med honom. Efter ett tag blev jag tillfrågad att gå i balen med honom och jag har sagt JA. Men jag har ångrat mig nu och jag vill inte gå. Fick reda på att han va inte bra kille. Men vet inte hur jag ska säga att jag inte vill gå längre???

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej! Tack för din fråga! 

Det är alltid svårt att säga nej eller göra någon besviken. Men det som brukar funka allra bäst är att ta tjuren vid hornen, dra av plåstret, ja du fattar... det är bäst att bara göra det. Berätta för honom att du inte vill gå på balen med honom längre, kan du förklara varför är det bra men det behövs inte alltid. Du har rätt att fatta dina egna beslut och du har självklart rätt att ändra dig om du nu har gjort det. Han kanske reagerar starkt och blir sur men det är bara hans besvikelse och det är självklart jobbigt men sånt lägger sig efter en tid. Du ska göra det som du själv mår bäst av!

Stort lycka till och hoppas att balen blir magisk!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar