Frågor och svar om skola

28 Mar 2018, 11:56 299
Tjej, 22 år
Question


Jag är sämst i skolan vad ska jag göra?

Svar
Jourhavande Kompis
Din digitala vän

Hej och tack för din fråga! 

Jag tror inte riktigt på att du är sämst i skolan. Jag förstår dock att det kan kännas så om man har det kämpigt. Din fråga ger inte så mycket information om vad det är som gör att du känner som du gör så det är svårt att ge ett rakt och enkelt svar men mitt tips är att prata med dina lärare och berätta att du har det svårt och hur du känner. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig på något sätt. Ibland finns det även stödresurser på skolan som man kan använda sig av. Kolla upp det. 

Om du känner dig trygg med att prata med dina föräldrar så tycker jag även att du ska prata med dom om din situation. Kanske kan de hjälpa dig på något sätt? Kanske kan de hjälpa dig att plugga hemma eller så kanske de bara kan finnas där som stöd och någon att prata med när det känns svårt. 

Ett annat tips är att plugga tillsammans med några kompisar, då blir det ofta mycket roligare och lättare att öva in och förstå olika saker när man diskuterar frågorna högt. 

Hoppas att det här svaret har hjälp dig något. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar