Stöd & Svar

24 Apr 2018, 11:03 250
Tjej, 24 år
Question


Hejsan jag har blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av min pappa sen långt tillbaka. Jag klarar inte av det någon mera. Jag har ett fast jobb men svårt att få lägenhet då jag stått i kö i bara 2 år. Andrahands har jag inte råd med. VAD GÖR JAG?

Svar
Rania Braimok
Elektra, Fryshuset

Hej, 

För det första så vill jag säga att jag tycker det är oerhört tråkigt att höra om din situation. Psykisk och fysisk misshandel är överhuvudtaget inte okej. När det sker i en nära relation så blir övergreppet ännu värre. Jag tycker att du är oerhört stark som vågar fråga om vad du kan tänkas göra för att förbättra din situation. Det som du utsätts för är brottsligt och bör därför anmälas till polisen. 

Jag vet inte hur gammal du är men om du är under 18 så har Socialtjänsten ett särskilt ansvar för dig och din situation. Är du äldre och i behov av hjälp så är mitt råd att du vänder dig till Socialtjänsten i den kommun som du bor i och beskriver din situation. Du ska veta att du inte är ensam och att det finns hjälp att få <3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar