Stöd & Svar

9 Apr 2018, 23:06 802
Kille, 18 år
Question


Hej!
Jag är 18 åriga killa som kom från en främmande land och har jättemycket ångest. Har inte heller upptillstånd det gör mig jätte ledsen.ibörjan hade mycket lust att studera men nu tappat lust.och även vill ha svenska tjej och killa kompisar för att lära mig språket och lärakänna nya folk.men jag aldrig lyckades. Vet inte vad ska göra?försätta med ångest eller ?

Svar

Hej fina du och tack för att du skriver!

Det är en svår situation som du beskriver, och jag kan förstå att du tappat lusten att studera när du inte vet om du får stanna i Sverige. Det är inte konstigt att lusten att studera inte finns när du inte mår bra och har ångest. Har du någon att prata med om hur du mår? Får du hjälp för ångesten? Även om det är osäkert runt omkring dig kan det kännas bra och tryggt att ha någon att prata med om det som är svårt. 

För att träffa andra ungdomar kanske det finns någon typ av aktivitet där du bor, fotboll, basket, teater eller liknande? 

Om du vill ha någon att chatta med, som lyssnar så tipsar jag om Föreningen Tilia. De har öppen chatt varje kväll, du kan läsa mer om dem på foreningentilia.se Det är helt anonymt och det är öppet för alla unga. 

Ta hand om dig och skriv igen om du vill!

Helena

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar