Frågor och svar om mobbing

5 Jun 2018, 14:26 217
Tjej, 13 år
Question


Är det mobbbning om någon skakar i bordet när man ska arbeta i skolan (hela tiden) eller att dem säger att tjejerna är radioaktiva, säger att dem inte vill jobba med en på grupparbete eller säga massa elaka saker? Det är exakt så det är i min skola. Räknas det som mobbning?

Svar
Jasmine
Nätvandrarna, Fryshuset

Hej! 

Tack för din fråga. De dem utsätter dig för är inte okej och räknas som mobbing. Det är absolut inget du ska behöva uppleva. I skolan ska du kunna känna dig trygg och säker utan att bli utsatt för dessa elakheter. 

Har du tagit upp detta med någon lärare eller annan vuxen i din närhet? Det är viktigt att du vågar berätta om hur du mår och det som händer dig, även om jag förstår att de kan vara svårt och tungt. 

Här kan du läsa mer om mobbing: https://friends.se/stod-rad/for-barn-unga/

Hör av dig om du har några fler frågor om mobbing, eller vart du kan vända dig för att få stöd.  Kram Jasmine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar