Stöd & Svar

30 Jul 2018, 13:21 276
Tjej, 14 år
Question


Jag träffade en kille för några månader sedan, vi har pratat och skrivit med varandra.
Jag vill träffa honom och han vill träffa mig. Han säger att min kropp är perfekt och att jag är så fin men jag tycker inte det. Jag vet inte heller om jag ska lyssna på honom för att har är 18 vilket också gör mig lite osäker på om jag ska träffa honom.

Det är så mycket som händer i min hjärna just nu och det känns som om jag kommer bryta ihop vilken sekund som helst.
Vad ska jag göra?

Svar
Jasmine
Nätvandrarna, Fryshuset

Hej!

Tack för att din fråga.

Roligt att ni har kontakt och väldigt bra att du reflekterar över om du ska träffa honom. Förstår att de lockar att träffa honom samtidigt som de gör dig osäker då han är mkt äldre än dig.

Om du bestämmer du dig för att du vill träffa honom är det viktigt att berätta för dina föräldrar om honom, vem han är, vart ni ska ses osv. Kanske kan de finnas i närheten eller ha med en kompis som kan vara med när ni ses, om något känns tokigt eller så. Sen är det viktigt att ni ses på en offentligplats, dagtid, kan låta mossigt och tråkigt men din säkerhet är det viktigaste.

Förstår att de är smickrande med komplimangerna han ger om din kropp, men viktigaste är att han gillar dig som person och inte för din kropp.  <3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar