Frågor och svar om kontaktlinser

16 May 2002, 15:57 288
Annat, 0 år
Question


Hej, det är nog så att jag har slarvat lite med mina linser. Optikern sa att jag måste vara linsfri i 10 dagar för jag hade sår på hornhinnan. Kommer det att läka inom 10 dar verkligen? För som det känns nu kommer jag aldrig mer våga använda linser. Och hon sa ingenting om nått återbesök. Och en sak till jag skulle verkligen behöva mina linser på vår hemmamatch om 5 dar tror du att det är okej bara i nån timme? Jag är jätte tacksam för svar!

Svar

När du kan starta med linser igen beror på vad som orsakat såret på hornhinnan. Om det är ett vanligt litet sår som inte har blivit infekterat är det med största sannolikhet läkt på 10 dagar. Jättesvårt för mig att bedöma huruvida du kan ha linser tidigare än så. Det bästa du kan göra är att gå tillbaka till Optikern som tittade på dig igen och fråga hur det ser ut och om du eventuellt skulle kunna ha en endagslins bara på matchen. Det bör inte vara ett problem, så länge det inte är mer än ett enkelt litet hornhinnesår. Hör gärna av dig igen om du får något svar. Lycka till på matchen!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar