Frågor och svar om otillåten kärlek

11 May 2019, 15:19 510
Tjej, 15 år
Question


Hej! min pappa träffade en tjej för ett år sedan ungefär. Mina föräldrar är då skilda. Iaf han träffade henne och hon hade två söner. Och den ena var 2 år äldre en mig och den andra var 2 år yngre. Vi träffades bara för någon vecka sedan och jag tror jag har börjat få känslor för han som var 2 år äldre. Vi träffades och bodde tsm hela familjen i över en vecka tsm och han och jag klickade as bra och han frågade mig saker som tex om jag har kille osv. Nu när jag är hemma så har vi snapat och haft kontakten hela tiden. problemet är att vi ska åka utomlands och träffas fler gånger men jag är typ rädd att mina känslor kommer öka och blir kär för jag vill lixom inte ha ett hemligt förhållande för min pappa och hans tjej som då är mamman till han. han och jag är ju inte blodsbundna så det borde ju typ gå utan att våra föräldrar ska tycka de e fel. eller? vet inte vad jag ska göra.
/Från en förrvirrad tjej som typ är kär i sin plastbror.

Svar
Maria Bolme
KBT-terapeut, Fryshuset

Hej och vad roligt att du fått nyfikna känslor för någon som dessutom verkar vara besvarade. Men jag förstår att det kan kännas lite jobbigt att det är för din plastbror och att du oroar dig för om känslorna ska växa och vad som händer då. Delvis kanske det är svårt och pinsamt att berätta det för era föräldrar och sen kanske de kommer med synpunkter som ni inte vill ha. De kanske kommer att oroa sig för vad som händer om en av er blir sårad till exempel, men det kan man ju aldrig veta. 

Du skriver att ni ska resa utomlands tillsammans så du får väl fortsätta att chatta och sen vänta och se vad som händer då. Jag vet att det är jobbigt att vänta men det är enda sättet att få reda på vad ni känner för varandra. Ett lite tråkigt råd är att ni kanske ska det försiktigt och gå långsamt fram då ni faktiskt kommer att vara tvungna att träffas i framtiden oavsett vad som händer mellan er. Därför är det bra att bygga en relation som från början är öppen och respektfull, viktigare än med någon som man kanske aldrig mer träffas. Även om man såklart alltid ska möta människor med respekt. 

Om det sen blir kärlek mellan er så kan ni berätta det för era föräldrar sen och då hoppas jag att de möter er med respekt och lyssnar på er. 

Lycka till med den "otillåtna kärleken", Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar