Frågor och svar om penisstorlek

1 Jun 2019, 14:00 688
Kille, 13 år
Question


Hej jag har en penis som är ungefär 4 cm och den är hård vad ska jag gö så den växer jag är inne i puberteten jag har hår och har mörk röst men min penis växer inte bra och den är hård vad ska jag göra

Svar
Maria Bolme
KBT-terapeut, Fryshuset

Hej. Det är alltid jobbigt att känna sig förvirrad över sin kropp, att undra om den är "som den ska" eller som alla andras. Det kan också vara svårt att prata om då det är många som tycker att det är privat eller känsligt. Jag är inte medicinsk expert gällande kroppen men du kan alltid gå till en ungdomsmottagning för att be dem titta på din penis för att se om det skulle vara nåt problem, eller för att bara ställa frågor och prata med dem. Här hittar du din närmaste ungdomsmottagning:

https://www.umo.se/hitta-mottagning/?t=search

Om du inte vågar det så kan du kolla på deras eller rfsu.s hemsida. Jag länkar till några bra sidor här nedan.

umo.se: https://www.umo.se/kroppen/penisen-och-pungen/penisstorlek/

rfsu.se: https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-dig-som-undrar/kropp-och-kon/

Lycka till och hoppas att du får svar på dina frågor /Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar